29. september 2010



Høstkjeks og vulkaner.
Jeg hadde te-besøk i går. Venner samlet som det har gått uker siden sist jeg så. Og jeg koser meg når jeg baker litt ekstra til en slik anledning. I går prøvde jeg meg på en ny kjeks-oppskrift + mine egne muffins. I ovnens hete boblet syltetøyet ilagt som et eget lag i muffinsene, opp og over, som små vulkanutbrudd.
Mens kjeks-ingredienser som startet på bakgrunn av en oppskrift, forsvant og ble erstattet en etter en etter ønske om et litt sunnere alternativ. Så jeg kastet ut sjokoladen! Og erstattet hvetemelet med frokostmusli med frukt og rosiner.
Hvorfor ikke? De ble bra og:) Den opprinnelig oppskriften er imidlertid denne:


Havrekjeks med rosiner og sjokolade

ca 15 stk.

150 g smør

3 dl havregryn

1 dl rørsukker

1 dl rosiner

1,5 dl hvetemel

1 ts natron

1 dl hakket sjokolade

Smelt smøret i en gryte. Ha havregrynene i og la de trekke

i et par minutter. Rør inn sukker, rosiner, mel blandet med

natron og til sist sjokoladen. Dekk en plate med bakepapir.

Legg med en skje kuler over som presses ut med hånden.

Stekes ved 200 grader i ca 15 min.


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar